Girlytalk

Boktips: simma med de drunknade – Lars Mytting

Den här boken hittade jag för någon vecka sedan i ett projekt där de ställt ut böcker på det här viset, om någon undrar hur jag ska lämna tillbaka den så ska jag åter dit till helgen. 

Boken verkar innehålla allt jag gillar en skildring av andra världskriget som inte är striderna samt en mörk släkthistoria. Visst låter det spännande?! 


Och boken är jättespännande… I perioder. Vissa delar av boken är helt flata. Knappt något händer och huvudpersonens tankar som ska verka dramatiska är ganska tunna. 

Han tänker sig fram till hela lösningen men för mig blir det som att han vara plötsligt “kommer på det” vis ett flertal tillfällen när jag tror att författaren egentligen menar att det finna ledtrådar i boken. 

Men boken är inte alls dåliga, vissa delar sitter jag med boken klistrad men historien är för komplex eller så är författaren inte tillräckligt bra än. Men en bok att läsa eller lyssna på medan man gör annat är det absolut. 

Finns bland annat här.