Girlytalk

Pinsamma packnings minnen

Som barn så skäms man för de mest konstiga saker och som äldsta barn av fyra sp slogs jag med näbbar och klor för självständighet och att slippa ta hand om mina yngre syskon. 

En sak som var sjukt jobbigt för mig var när vi åkte på semester och min mamma (det var hon som packade) hade med sig så sjuka mängder saker. Jag kan fortfarande inte förstå riktigt vad hon hade med sig men jag tänker att kläderna var “sämre” då typ att man hade både galonjacka för regn och en vanlig jacka pga att en galonjacka inte är så skön och väldigt varm nu kan en ju ha Skaljacka istället. 

Vi hade också gemensamma väskor och för mig var det så viktigt att få ha min egen väska. Få bära mina egna saker och slippa mina systrars. 

Därför sätter jag en ära i att packa lite och i en egen väska. Alltså nu har jag ju en väska för mig och Nils som ni vet men snart behöver han nog ha med sig så pass myclet att han behöver en egen lite väska. Eller i alla fall när vi ska till Sverige för då behöver man ju ha både vinterkläder och sommarkläder för en semester i juli…