Girlytalk

Jag också!

Lady Dahmer Skriver om abort. För mig är rätten till abort helig och grunden i rättigheter för kvinnor. 

Jag har gjort abort två gånger. Den första gången var jag och min då varande pojkvän inte alls redo för barn. Och den andra gången ville både jag och min exman inget heller än att ha barnet men min kropp var inte redo efter min Bäckenskadan. 

Jag ångrar inte någon av aborterna. Det var skamligt eller det är det till viss del fortfarande men alltså lättnaden när de var gjorda var så ljuvlig. Jag fick inga fysiska komplikationer efter mina aborter, det gjorde fruktansvärt ont, men läkte fint. Däremot så var den andra aborten början på slutet för vårt äktenskap. 

Vi kunde lixom aldrig riktigt komma över sorgen av att vi inte fick just det där barnet och hamnade i en negativ spiral som vi inte tog oss ur. Blev elaka och bittra Mot varandra och tog fram varandras sämsta sidor, helt enkelt. 

Jag önskar precis som Lady Dahmer skrev att abort skulle bli mer normaliserat. Inte att det ska användas istället för preventivmedel eller tas lättvindigt på utan att man inte ska behöva skämmas eller må dåligt av en abort. 

Jag är uppvuxen i Italien där abort är mord typ så jag förstår absolut de andra argumenten också men jag tycker det är fel. I vår värld har vi brist på föräldrar och inte barn. Det är mitt starkaste argument för abort att du ska vara redo för barnet och att bli en bra förälder. Är du inte det, av vilken anledning det än må vara, så ska du ha rätt och möjlighet att göra abort.