Girlytalk

Knäppa kvinnor

Happy skrev ett inlägg om hur hon känner om att ha blivit bonusmamma, eller en del av vad hon känner, och jag har inte riktigt kunnat släppa det med tanken (här är det).

Happy skriver flera gånger att hon är knäpp som känner sig nedprioriterad och kanske till och med lite svartsjuk på barnen som ör nummer ett i hennes mans liv och hon därför är nummer fyra. 

Först och främst Happy, du är säkert ganska knäpp för vem är inte det? Men dina känslor är inte knäppa de är dina och din verklighet så i detta fall tycker jag vi lämnat din eventuella knäpphet utanför. 

För det andra så är alla värda att vara på första plats. Då och då. Det är skitsvårt och en balans jag och V också försöker hitta. Att inte bara och alltid sätta Nils som etta utan även oss själva och varandra. 

Jag tycker inte att det är rimligt att man som kvinna ska acceptera att bli nummer 4 eller 10 bara för att man får barn eller bonusbarn. Det är som att alla mina behov, även de mer basala som sömn, inte finns längre sedan Nils kom. Den där jävla mammarollen som är så extremt sjölvuppoffrande och martyrisk, den passar inte mig och ganska få kvinnor tror jag. 

När vi försöker ta oss ut ur den där mammarollen (pratar både om barn och bonusbarn) ställer vi kanske ett krav eller verbaliserar våra behov, då blir vi knäppa, galna eller hysteriska. Män och samhället blir helt chockade över att vi inte accepterar att vara på plats fyra och en kvinna som tar plats och ställer krav, har behov, ja hon kan ju inte vara annat än knäpp. 

Med V har jag frågat rakt ut om han tycker att det är rimligt att jag aldrig får sovmorgon (tog alla nätter och gick upp 05 i 10 månader) och det kunde han ju inte tycka så nu delar vi och jag tror att det är lösningen, tvinga in männen i våra skor. Ställa frågor som hur skulle du känna om…? Tycker du att det ör rimligt att…? Osv. 

Det är inte lätt och kanske en livslång kamp för oss mammor. Men jag tror att det går att lösa. Först och främst med insikten om att alla förtjänar att vara först i någons liv, sitt eget eller en vän eller partners spelar mindre roll. Du är viktig, värdefull och förtjänar det bästa. 

Kommentarer inaktiverade för Knäppa kvinnor