Funderingar,  jobb,  livet

Jobbkval

under våren har ett beslut att byta roll på jobbet vuxit fram och jobbansökningar har skickats ut. I slutet av maj spontansökte jag en tjänst, jag inte var helt övertygad om att jag ville ha – men som kanske skulle kunna ge mig rätt erfarenhet för att få de tjänsterna jag verkligen vill ha. Så resonerade jag. Efter tre snabba intervjuer kom tystnaden. Och tystnaden har varit kompakt. I fyra veckor. Så jag antog att rekryterande chef gick vidare med en annan kandidat.

Under tiden kom det ut en annan jobbannons, en tjänst som är min “drömroll” och inom en domän som jag har erfarenhet av. Där har rekryteringen bara påbörjats, den är verkligen i sin linda… och igår så hände allt.

Chef 1 ringde och ville presentera mig som huvudkandidat för facket (detta är ett obligatoriskt steg i chefsrekryteringsprocesser på mitt företag)  samtidigt som Chef 2 kontaktar mig och vill ha ett skype möte om min ansökan. Chef 1 ville ha besked inom 2h och jag gav honom ett, att jag fortfarande var intresserad men jag har även ansökt en annan tjänst. Så sen dess har mina tankar snurrat, ska jag tacka ja till tjänst 1 (som är okej) eller avvakta rekryteringen till tjänst 2 (som jag verkligen vill ha)? Ska jag vara helt ärlig med det till chef 1? Kan jag fråga chef 2 vad mina odds är att få tjänsten? Kan jag fråga chef 2 vad han anser? Ska jag dra tillbaks min ansökan till tjänst 1 för att inte försätta chef 1 i en prekär situation?

Dagens plan är möte med chef 2, därefter möte med chef 1. Däremellan ska jag ha bestämt min strategi. Wish me luck?