resor

Fisk, fisk, fisk

Vissa fredagar försöker Icey jobba halvdagar och komma hem tidigare för att hitta på något med mig. Han brukar åka extra tidigt på morgonen övriga dagar för att samla ihop tid och arbeta undan. Förra veckan var det dock lite kaos och han jobbade både förförra helgen och sena kvällar i veckan. Hans jobb kräver det ibland och det gör mig inget alls faktiskt. Tycker det är lite charmigt.

Icey lyckades i alla fall ta sig hem till 12 även om han var tvungen att hålla lite koll på mailen under dagen. Jag som önskat fisk till lunch fick lunch nere i stan vid gamla hamnen. Sjávarbarinn hade superduperjättegoda fiskkakor och soppan var också mucho god. Atmosfären är väl lite sådär men lunchbuffén är väl värd ett besök.


Efter lunch åkte vi till ett valmuseum, Whales of Iceland, för att lära oss mer om valar innan vi åker på valsafari. Det var en lokal fylld med olika modeller av olika valar. Det var ganska litet men ändå fick det plats en massa valsorter. Denna plötsliga valfascinationen uppstod förra veckan när Icey jobbade sent en kväll och jag såg på Free Willy. Så fin.  Älskar djurfilmer. Willy hette egentligen Keiko och det finns massa filmer om hans resa (eller resor) på Youtube. Keiko kom i alla fall från Island. Så nu vill jag se en riktig späckhuggare. Museet hade även  en dokumentär om Keiko som man kunde titta på. Jag har ända sedan jag letade upp dokumentär (okej okej, dokumentärer) om honom på Youtube varit smått irriterad på Island för att de fångade honom. Samtidigt har jag velat veta mer om späckhuggare och valar och islänningarnas förhållande till dessa vackra varelser. Man fick ladda ner en app som guidade genom museet och det var faktiskt ganska intressant. Men inte ett ställe man klämmer in på en weekendresa.

Innan vi åkte hem tog vi en fika på ett café nästan alldeles intill som heter Kumiko. Lite av ett galet ställe manga/japanskt ställe. Med galna tårtor, vegan kakor och matchalatte på menyn. Jag tog en varm choklad och den var smarrig! Fast man kunde inte riktigt sluta tänka på om de galna tårtorna var goda.