livet

Livet är inte lätt

Jag läste Alex inlägg om hennes relation här, och jag vet inte vad det är men visst sjutton är det svårt med relationer. Jag och T är inte i den förälskelsefasen som man kanske borde vara i efter 1,5år varav 5 månader som sambos. För det sista halvåret har han känt sig “under isen”. Vad han gör åt det? Ingenting. Väntar på att få “egen tid” att tänka på. Så när jag var på tjänsteresa för ett par veckor sen hade han ju en magisk möjlighet – tog han den? Nej. Det gjorde mig väldigt uppgiven. Så igår hade jag en ny härdsmälta. Där han återigen påpekar att han behöver egentid, och inte har någon egentlig plan för hur han ska må bättre – förutom just ta det lugnt och lite egen tid. Jag ifrågasätter om han verkligen tror på den planen? Hur länge han tänkt gå runt och må så här? Om han förstår hur det påverkar oss, och mig? Att hans beteende väcker massor med dåliga minnen från min förra relation, där hans (till synes) oskyldiga svar triggar  känslor, osäkerhet och reaktioner hos mig grundade i min tidigare relation.

Jag har i tre månader påpekat att jag behöver åka någonstans. Att det här svenska icke vädret och avsaknaden av sol dränerar mig på energi och får mig att må dåligt. Hans svar är att han inte vet om han vill åka någonstans. Att han bara behöver  egentid, lugn och ro. Ja, det gör mig galen!

Jag har skrivit om det här förut, för ett par veckor sen efter vår Spa dag. Vad som hände efter den dagen var att jag tog tag i mina problem. Jag ändrade min situation på jobbet, jag bokade in en träff med min chef och en psykolog. Jag gjorde förändringar, för att inte låta min jobbsituation gå ut över honom och barnen. För mig blev stegen lättare när jag gjorde det för dem, inte för mig. Det blev mer konkret när jag såg hur jag påverkade dem. Den här striden kommer jag inte ge upp, han får helgen på sig att komma fram till en plan – är det inte en fungerande, konkret plan, så kommer jag kontakta hans sjukförsäkringsbolag och boka in honom hos en KBTare!