Girlytalk

Men han har ju redan valt? 

Blondinbella skrev ett inlägg om att hon skulle kämpa på alla sätt som finns för att rädda förhållandet om hennes man varit otrogen. Jag förstår inte det. 

Jag har funderat massor på det här och diskuterat med vänner sedan jag läste inlägget men jag kan inte förstå det. Trots att några av mina vänner helt håller med blondinbella. 

Om V skulle vara otrogen mot mig så är ju det ett medvetet val han gör. (Jag tänker mig otrohet som att ligga med någon annan i mitt resonemang). 

Jag tror inte att någon “råkar” vara otrogen utan att det är en tanke som får växa länge innan man hittar någon att vara otrogen med, därför utgår jag från att otroheten är ett väl medvetet val från någons sida. 

Om V skulle göra det valet så sviker han ju inte bara mig utan också vårt barn. Visst finns det argument att vi bör göra allt för att hålla ihop och hålla sams men det ska vi göra innan otroheten. För när V valt att vara otrogen så har han ju också valt bort mig och att ha en familj med mig. 

För mig är otrohet det största sveket och jag skulle nog inte kunna lite på en person som varit otrogen mot mig igen. 

Även om jag vill hålla ihop vår familj så har ju V redan tagit beslutet att han vill ligga med någon annan dvs inte ha en familj med mig.

Däremot tycker jag att det är både mitt och Vs jobb att även om vi skulle skilja oss bete oss civiliserat mot varandra, kunna fira födelsedagar, diskutera saker som rör Nils och aldrig låta honom hamna i kläm. 

Men att ansvaret skulle ligga på mig att välja att hålla ihop familjen eller ej när V valt att vara otrogen är inte rimligt för mig.