Girlytalk

Tanken var väl god eller?

Jag älskar ju historia och har just hittat Fröken Frimans Krig och plöjt alla säsongerna. De fokuserar på kvinnors rättigheter och får mig att minnas hur långt vi kommit och hur långt vi har kvar. Säsong ett fokuserar på kvinnors rätt att arbeta, säsong två på rösträtt och säsong tre på sexuella rättigheter. 

I säsong tre berättar de om “byrån” där kvinnor som sålde sex blev registrerade och skulle kolla sig för könssjukdomar minst en gång i veckan så att dessa inte skulle spridas. I serien rasar de över detta och den status som dessa kvinnor har i samhället. Alla är självklart godhjärtade och försöker hjälpa en kvinna som självklart blivit lurad av en man. 

Tänkte att den där byrån var väl inte en så dum idé? Det är väl bra att kolla människor för könssjukdomar? Visst män borde också kollas men är det verkligen en sån elak idé i grunden? 

Googlade lite och hittade snabbt artiklar på ämnen. Tydligen blev man skickade till byrån om man gick ut ensam, lyfte på kjolen eller pratade med en man. Det verkar lixom ha räckt med att man var kvinna och bevis behövdes inte. Att bli inskriven för besiktning vid byrån var också med mer förnedring än “bara” undersökningarna. 

Här fanns det en intressant artikel att läsa. Gör det och tänk att detta var hundra år sedan. Visst har vi kommit en bra bit men visst har vi mycket kvar att göra?!

Kommentarer inaktiverade för Tanken var väl god eller?