Okategoriserade

Ex

Undrar om det är den här tiden på året som vår historia knackar på dörren? Alex skriver här om hur hennes psyko-ex kontaktat henne. I början av denna vecka kontaktade även mitt ex mig. Mitt ex och fd kollega. Vi har inte hörts eller setts av på över ett år, sen han kom hem ifrån sin mycket korta sejour när han flyttade till Australien i en månad faktiskt.

Han dök upp i min chat när jag satt hemma och jobbade lite för att förbereda ett möte som jag inte kunde blåsa av trots att jag var hemma sjuk. Han var artig och kollade läget innan han droppade frågan, om jag kan vara referens till honom på ett jobb som han sökt. Eftersom jag har metadels goda erfarenheter av honom i sin yrkesroll så ger jag mer än gärna referenser, dessutom var det en roll som jag tror skulle passa honom bra och ge honom en lagom nivå av utmaningar.

Referenstagaren ringde mig igår, nästan direkt efter deras intervju, så jag blev lite ställd och hade inte hunnit förbereda mig så väl som jag brukar vilja. När frågan kom om han hade några drog eller alkoholproblem som jag var medveten om svarade jag nej. Men efter samtalet blev jag lite tveksam, var det sanningen? Han har ju inte problem som jag märkt av i jobbet, sen vet jag ju om att han äter såväl anti-depprisiva som sömntabletter för att må bra – men inte så att jag skulle säga att han har problem med det. Så här är min fråga, skulle jag ha utvecklat mitt svar? Där och då tänkte jag inte ens på det…

Kommentarer inaktiverade för Ex