Fredagslänkar

Naket Instagram konto

Ni vet den där nyfikenheten jag skrev om igår. Den gäller ju verkligen allt. Kanske ex minst av allt faktiskt. Om det finns någon röd tråd så är det att ju mer jag inte vill veta desto mer vill jag veta. Hahaha det låter väldigt kvinnligt och veligt men så är det. Lite som riktigt bra skräckfilmer, ni vet när man inte kan titta men måste titta. Jag vet inte riktigt vad den känslan heter men den känslan älskar jag.

Av alla sociala medier så är kanske Instagram det jag gillar mest. Älskar att klicka runt där. För ett tag sedan upptäckte jag ett fanatiskt konto. Ett som får mig att känna sådan där nyfikenhetsäckel. Nicole Angemi är en läkare som huvudsakligen (tror jag) gör obduktioner. Det är så fascinerande, imponerande och vackert och äckligt på samma gång.Man kanske inte vill följa kontot men gå in och titta då och då.

 

View this post on Instagram

In gross anatomy lab, it is typical to remove all of the skin from the body to evaluate the underlying structures, no matter what field of medicine you are specializing in. There is not 1 way to dissect a body. The dissection approach for each gross anatomy lab is different depending on the students needs. For example: as a pathologists' assistant (like me) our needs are to focus primarily on visceral (organ) structures because that is what we mainly focus on in the course of our career in surgical pathology and autopsy. We do learn the muscles and bones as well- but not as much a let's say a physical therapy student who will primarily focus on that during their career. The face is typically off limits during an autopsy, but a cadaver in gross anatomy lab will usually have their face dissected as well so we can learn the muscles, nerves and vessels of the face. Photo credit: @altaacademiaforense

A post shared by Nicole Angemi, MS, PA (ASCP) (@mrs_angemi) on