Hem,  livet

Mitt nya hem

I junu började jag och T på allvar diskutera att flytta ihop. Att det skulle ta lite tid förstod vi båda då det på grund av tre barn i skolåldern inte fanns stå stora valmöjligheter på var vi skulle  flytta. Orten där barnen går i skolan är liten och husen i området är svindyra. Då pratar vi inte dyra utan riktigt, jäkla skitdyra. Och husen som kommer ut på marknaden är få, då omsättningen är väldigt liten, så det gäller att ha tur eller skicklighet.

Ts dåvarande boende  var ett hyresrättsradhus som han delade med sin fru, där barnen bodde och mamma/pappa bodde med dem varannan vecka. Ett fungerande koncept i början, men svårt när en ny flickvän/pojkvän kommer in och ska dela…

Så en vecka eller två efter att vi bestämt oss för att börja titta på riktigt så hände det mest osannolika. Ett parhus i samma område som de bodde i blev tillgängligt. Då T fortfarande stod i bostadskö använde vi hans poäng och kontaktade fastighetsägarna med ytterligare motiveringar till att vi skulle få förtur. Två veckor senare hade vi ett kontrakt med inflytt 1/10 och på ett osett parhus.

Så, vi bor alltså i samma område som exfrun, som tur är i varsin del så att det enda vi ser av varandra till vardags är bilarna på parkeringen. Inget av våra boenden är så att man “passerar” utan att ha ett specifikt ärende och det finns ingen möjlighet till insyn. Så himla skönt! Vad som dessutom är bra är att när vi hittar vårt hus att köpa, så har vi tre månaders uppsägningstid sen kan vi flytta. Himla enkelt och smidigt!

Vi bor alltså i ett parhus, fyra rum och kök, 90kvm fördelat på två våningar. Ett stort trädäck med morgonsol, en liten gräsmatta och en storbalkong där solen lyser på eftermiddagen/kvällen.När vi till sist fick se huset från insidan insåg jag att min standars höjts sen jag sist var hyresgäst. Men vi använde lite enkelt piff för att ta bort den värsta känslan.

Badrummen, det ena kaklat med en fin ljusblå rand mitt på väggen. Det andra i en pastellig våtrumstapet. Hemska badrumsskåp som rykte all världens väg och nya krokar på väggarna. Ett IKEA besök och vita kakelklistermärken samt kakeldekor från paxlux har fixat det stora badrummet och färg för våtrumstapet har löst ut det mindre.

Rummen var täckta med den värsta linoleummatta jag kan tänka mig…

Barnens två rum målade vi tillsammans med barnen i en fjädergrå färg något som jag tror var  ett bra steg för att underlätta själva omställningen att gå från ett till två boenden. Sen lade in en mörkgrå heltäckningsmatta för att täcka de hemska linoleummattorna och i det stora sovrummet samt köket hade vi sån tur att mattkillarna dömde ut befintliga mattor och vi fick helt nya golv.

Nu har vi bott så här i tre månader. De två yngsta delar rum, vi jobbar  fortfarande med att få upp hyllor och “personifiera” barnrummen mer, men i stort går det jättebra och killarna verkar trivas i båda sina hem. Jag och T storttrivs, det kanske är lite trångt när vi är fem, och vi kommer i framtiden att behöva flytta – men jag kan helt klart ge det 1-2år av husletande.