Girlytalk

Låt mig presentera: Freddie

Jag pratar för många språk. Svenska är mitt modersmål, jag bodde sex år i Italien som barn och pratar därför italienska, engelska pratade vi i skolan i Italien (och de flesta svenskar pratat väl flytande engelska), teckenspråk lärde jag mig för att det är spännande, franska lärde jag mig också i skolan och tyska lärde jag mig för att kunna se inglorious bastards utan text. Jag har lätt för språk. Och tycker det är roligt. 

Jag vill att Nils ska kunna svenska. Nu kan de flesta i mitt svenska umgänge engelska men det känns viktigt att han kan svenska. Tyskan är ju det språk han kommer mest i kontakt med och engelskan är också viktig då vi har vänner från världens hörn och engelska ju är det “internationella språket” Så hur gör vi detta? 

Jag pratar svenska med Nils. V pratar tyska. (Jag och V blandar svenska och tyska hej vilt när vi pratar). Sedan har vi Freddie som pratar engelska. 


Det här är Freddie. En eldfluga (?) från Lamaze. Nils älskar den här och har gjort sedan han var en månad. Alltså älskar! Den följer ofta med i vagnen eller på resor och är perfekt underhållning för honom. I alla fall när han leker med Freddie eller vi pratar om Freddie så pratar vi engelska. 

Senare i livet får andra leksaker prata engelska, kanske legot eller bilarna eller pärlorna när man pysslar. I addition ser Nils och V på Thomas the tank engine på engelska och läser böcker om honom. 

Det kommer ju inte göra att Nils pratar engelska flytande men förhoppningsvis ger det honom en liten bas att stå på när han sedan börjar läsa språket i skolan eller på andra sätt kommer i kontakt med det. 

Kommentarer inaktiverade för Låt mig presentera: Freddie