tankar

Att kunna läsa 

Vi föds alla som analfabeter. Ingen kan läsa när vi föds. Och sedan har en del av jordens befolkning priviligiet att få lära sig läsa. Något som tyvärr inte alla får och främst flickor blir utan läsningen. 

Jag älskar att läsa och lärde mig läsa när jag var fyra år. Böckerna är källa till ny kunskap och andra delar av världen, men också glädje och avkoppling. Jag älskar att läsa. Det är, ta mig tusan, det bästa jag vet. 

Jag längtar så till jag kan börja läsa för Nils. Jag hoppas att även han kommer kunna finna glädje i böcker. 

Under graviditeten läste jag ingenting typ. Jag orkade inte. Och nu har fokuset inte heller varit på läsning men i höst, då hoppas jag kunna återinför läsningen som en daglig rutin i mitt liv igen. 

Kommentarer inaktiverade för Att kunna läsa