Sverige,  tankar

17 snart 30

När vi var i Sverige bodde vi några nätter hos min bästa väns föräldrar. Bästa vännens lägenhet behövde renoveras så hon bodde i föräldrarnas ville och föräldrarna hade flyttat till landet över sommaren. 

Jag bodde där, mer eller mindre, under gymnasiet. De var min trygghet i en annars något kaosartad uppväxt. Det var så sjukt. Allt var sig likt. Och vi gjorde samma saker som då. Såg på film, duschade och sov. Åt frukost och skildes åt för dagen ibland. Hängde lixom. Inga krav och inga konstigheter. Jag kände mig som 17 år igen. 

Till jag gick ned för trappan och såg V och Nils. Och insåg att jag är äldre. Snart 30 som rubriken antyder. Insåg exakt nu i skrivande stund att jag snart är 32. Förnekelsen. 


Landskapsflaggan där jag har mina rötter står på bordet även här. 

Kommentarer inaktiverade för 17 snart 30