Sverige

Happy Pride! 

Idag tog vi oss till norrmälarstrand för att se Pride-paraden. En vän till oss gick med och som ni vet så brinner jag för det här med lika rättigheter. 

När RFSL kom under parollen “matchning for those who can’t” bröt jag ihop. 


Så kraftfullt med tystnad och så fruktansvärt med alla som lever under hot eller våld pga sexuelläggning (eller vilken annan orsak som helst). För att få politiskt asyl som homosexuell (eller hbtq-person) måste du bevisa att du är homosexuell. Hur bevisar man det? 


Pride paraden är en riktig fest men samtidigt lite absurt. Här står vi och hejar och skrattar med tåget men hur många gör der i vardagen? Jag älskar att så många går lugnt och sakta med tåget men med rak rygg och handen i sin partners. Åh kärlek är så fin! 


Skansen gick med, den här kvinnan gick med och stickad, kung!