TV

TV tips: Bibliotekstjuven

gustaf2-jpg

Alex brukar nästan alltid hinna förra mig med svenska tv-tips. Så jag utgår nästan från att samma gäller denna gång någonstans långt bak. Jag vill ändå dela med mig av denna miniserie på SVT.

Bibliotekstjuven handlar om (nu är det min tolkning här) en osäker och pengafixerad man som uppenbarligen tycker sig vara lite bättre än alla andra och gärna vill ge sken av att vara betydligt rikare än andra. Han får jobb på Kungliga biblioteket men inser snabbt att hans lön inte räcker till till hans önskade livsstil. Då han under arbetstid omger sig av dyrgripar kommer han på den geniala idén att använda dessa till att sponsra hans livsstil.

Filmen/serien ger mig sådana känslor av obehag. Dels för att jag har väldigt svårt för människor som vill visa sig ha pengar på ett övertydligt sätt. Dels för att jag har svårt att förstå varför man skulle vilja visa sig ha pengar på ett högst drygt sätt. Slutligen får jag rysningar av att han är en sådan dum tjuv. Eller så dum är han kanske inte men eftersom anledningen till att han blir en tjuv är så idiotisk så blir även han det.

Se den här: www.svtplay.se/video/9282157/bibliotekstjuven/bibliotekstjuven-avsnitt-1. Och let me know vad ni tycker!