Girlytalk

Svimmar du så svimmar jag 

Idag fick en kvinna en panikångestattack på jobbet. Hon var helt borta och kunde inte röra sig. Jag var den enda personalen där och fick följa henne till vilrummet samt försöka få henne att andas rätt och ja… Ni vet. Vara medmänsklig. 

Efter det svimmade jag. När jag satte mig i fikarummet kände jag hur ett sinne i taget försvann och svetten bara rann. Fruktansvärd känsla. 

Nu mår jag bra och känner mig bara lite medtagen. Troligen var det någon chockreaktion sa barnmorskan och det låter ju rimligt. 

Jag tänker dock på kvinnan som svimmade. Hon är från Syrien. 23 år och har stora delar av familjen här. Så hon är lyckligt lottad på så vis. Men Gud vet vad hon har sett på vägen hit. Vad hon förlorat och vad hon gjort för att överleva. Jag hoppas verkligen att hon kan få hjälp men det är svårt. Psykologerna är få och dessutom inte arabisktalande. 

Nu ska jag äta lunch och sedan sova. Och längta efter söndag. Kolla vädret: 

  

Kommentarer inaktiverade för Svimmar du så svimmar jag