Sverige

Käk i Sundbyberg

Förra helgen var vi i Stockholm och jag supernöjt av att spendera tid med V. Vi blir verkligen bättre versioner av oss själva av att åka bort och slippa vardagen, ibland för några timmar och ibland för dagar. 

När vi var i Sundbyberg så passade vi på att äta på restaurangen käk. Den finns också vis Hornstull och ägs (?) av rapparen Petter. Käk serverar hamburgare gjorda av riktigt kött. Under min graviditet (och kanske innan också) har jag blivit en hamburger-snobb. Max eller macdonalds duger inte längre, nej jag vill ha bra bröd och bra kött. 

  
Det fanns helt vanliga hamburgare och cheeseburgare men jag tog månadens burgare som var med aioli, supergod! Även pommes fritesen var supergoda och kändes helt nygjorda.  

 
En hamburgare med pommes frites och dricka kostade 150kr ungefär vilket jag tycker var ett bra pris då jag kunde känna att det var bra råvaror. Om man ville dricka öl eller vin så går det också bra men då blir der säkert dyrare. 

Enda nackdelen vi såg var att de spelade väldigt hög musik periodvis, japp pensionärsvarning på den! 

Käk ligger på Tuletorget i Sundbyberg, ett område som verkligen varit sunkit i mina ögon, med mest alkisar som suttit kring en fontän. Men området har verkligen fått sig ett lyft och det låg flera restauranger runt torget nu. De flesta hade uteservering så även käk så jag rekommenderar er verkligen att ta en burgare där i sommar.