barn

Jag bryr mig inte om ditt barn 

En sak som blir mer och mer påtaglig ju närmare förlossningen jag kommer är att andra mammor vill berätta saker om sina barn. Och jag bryr mig inte. Missförstå mig rätt, mina nära vänners barn som jag har en relation med älskad jag och jag kan lyssna på deras mammor i timmar. Men när ytligt bekanta eller vänner där jag aldrig har haft en relation med barnen ska berätta saker som “mitt barn älskar att gunga” eller “min älskling vaknade klockan 4 i morse” då zoomar jag ut. Jag bryr mig helt enkelt inte. 

Det är några bekanta framför allt i München som uttryckt att nu när jag får barn så kommer vi få lättare att umgås. Jag hatar det tankesättet. Att vi ska umgås bara för att vi har barn, i olika åldrar (och då också med olika behov). 

Jag har sagt det förut och kommer säga set igen: jag förstår att man blir förändrad som mamma. Men mamma är en av mina roller i grunden är jag Alex. 

Självklart kommer jag träffa nya vänner och bekanta via barnet men att vi börjar umgås uteslutande för att vi har barn kommer inte hända. Mitt intresse för andras barn kommer säkert bli större men jag har knappt något intresse i min egen unge än och det måste jag börja med att odla. 

Att människor tror att jag kommer bli en annan person för att vi ska få barn skrämmer skiten ur mig, tänk om de har rätt? 

Kommentarer inaktiverade för Jag bryr mig inte om ditt barn