Gravid!

Det svenska

Jag vet inte om detta är en grej som drabbar fler utlandssvenskar än mig men jag hoppas det! 

Jag tänker mig att allt som är “svenskt” är lite bättre än sånt som inte är svenskt. Tex så kan jag komma på mig själv med att leta efter svenskt kött i mataffären, jag tänker mig att svenskt kött är från lyckligare djur. Eller svenska grönsaker (vilket ju inte finns, svenskt kött har jag hittat en gång). Det sitter så himla djupt rotat i mig att man ska “köpa svenskt”. 

Det gäller också information. Dels kan jag tycka att de informativa texterna på tyska är lite jobbiga och amerikansk information tänker jag är tusen procent korrupt, däremot information på svenska tror jag på helt okällkritiskt. Det spelar ingen roll om det är kalla fakta eller en blogg driven av en 14-årig tjej, står det på svenska är det sant! 

Alla barnsaker vi har köpt typ barnvagn och babyskydd har jag läst på på svenska sidor. För att svenska tester är mycket mer noggranna än tyska (och alla andra), vi gör testerna grundligt och det går inte att muta en svensk. 

Detta beteende driver V till vansinne. Någon som känner igen sig? 

Kommentarer inaktiverade för Det svenska