München

Känslor i musik

Jag älskar musik men lyssnar gärna på samma låtar och artister på repeat. Framförallt gillar jag “pampig” musik och jag avskyr skränig musik. Igår fick jag och V möjligheten att gå på en hyllningskonsert till Queen med blåsorkester och stråkar och allt möjligt. 

  
Queen är ju verkligen ikoniska och nog kan vi alla räkna upp några av deras låtar. Igår slog det mig hur sorgliga många av låtarna är. De handlar så himla mycket om att kämpa sig fram och lyckas mot alla odds. Sånt tycker jag är sorgligt. Att man känner sig motarbetad, eller missförstådd, och det är ju dessa personer som är de riktiga vinnarna, askungesagorna. Jag kan egentligen ingenting om Queen eller deras historia men så tolkade jag låtarna igår. Både we are the Champions och the show must go on lockade fram tårarna i mig igår. För uppgivenheten och revanschlusten samt för att det ju är så. Saker händer, människor dör (för snabbt och för tidigt) ändå går livet obarmhärtigt vidare. För att inte tala om somebody to Love finns det någon sorgligare låt? 

In och lyssna på Queen på Spotify nu! Finns ju gladare låtar också!