Girlytalk,  Kärlek,  Mr T

Relationsarv

Kan vi ta ett snack om det här med relationsarv. Vad har vi egentligen med oss in i våra nya relationer. För min del finns det ett “arv” som jag är högst medveten om och som jag inte gillar alls, men som jag ännu inte kan parera. Speciellt inte när jag är trött, hungrig eller på andra sätt “svag”. Natalia avhandlade ett liknande ämne i mitten av december i det här inlägget.

Mitt relationsarv är att jag har oerhört svårt att förhålla mig till tystnad, inte tystnad som vara tysta tillsammans men tystnad som uteblivna sms/telefonsamtal. Det här härrör från båda mina förra relationer där Exmannen hade en förmåga att helt glömma bort tiden och glömma bort mig. Han kunde lova att vara hemma en viss tid, sen hamnade han i ett “flow” (i jobb/samtal/AWstudier) och glömde helt bort tiden. Det kunde gå 1-5 timmar innan han hörde av sig igen, och det gjorde ont. Känslan det gav mig var att jag inte var viktig och inte prioriterad, en väldigt farlig känsla i en relation.

Sen var det x-sambon med sina depressioner. När han hade sina “skov” så svarade han absolut inte på sms, frågor, samtal eller klarade ens av att ha mig i samma rum. Ja, inte heller det är speciellt gynnsamt för tryggheten i en relation. Så igår när smsandet brukar komma igång – stannade det istället av helt. Jag fick inga svar på 1,5h och när klockan närmade sig sent blev jag ledsen och orolig. Min hjärna blir otroligt kreativ och jag skapar en massa ursäkter  över varför Mr T inte hörde av sig. De snällaste anledningarna var att han tappat telefonen i mobilen i badet eller somnat under nattning, de anledningar som snurrade mest var att han ångrat sig och insett att hans liv var bättre utan mig. Som sagt – en väldigt kreativ och destruktiv hjärna.

Precis när jag krupit ner under täcket vaknade mobilen och en förvirrad och nyvaken Mr T började svara på min sms-skörd. Så våra planer om att sova tillsammans landade i ett samtal, en sårad Happy som insåg hur patetisk hon var men ändå inte kunde förhålla sig till det.

Jag undrar hur mycket stackars Mr T måste stå ut med innan jag lärt mig att inte applicera mina tidigare konstiga erfarenheter på honom? Sen måste jag lära mig att i svaga stunder inte lägga över min oro på andra. När jag  blir trött eller hungrig blir jag extra sårbar och kinkig. Jag förstorar mina spöken och oron växer, jag förminskar min egen betydelse och sårar mig själv enormt, som nu helt obefogat.

Kommentarer inaktiverade för Relationsarv