Recept

Recept: Dumlekolakakor

I helgen var jag baksugen igen och den här gången testade jag ett recept jag fått fram när jag googlat “godaste småkakorna recept“. På bloggen Marias Cupcakes hittade jag kolakakor med en tvist, eller jag kanske borde skriva Dumle. Jag gjorde vissa justeringar tillursprungsreceptet, bland annat storleken. 20st kakor skulle ha inneburit stora kakor, jag gillar  småkakor – så jag delade kolan i fler bitar och därmed blev det betydligt fler kakor.

Dumle kolakakor:.
~ 50 stycken

225 gram smör
1 3/4 dl socker
3 msk sirap
2 msk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
5 – 5 1/2 dl vetemjöl

15 dumlekolor (några att provsmaka så klart!)

1. Sätt ugnen på 175 grader. Förbered två plåtar genom att klä dem med bakplåtspapper.

2. Låt smöret bli rumstempererat. Vispa smöret så att det blir lite smidigt och blanda sedan ner socker och vaniljsocker, följt av sirap.

3. Tillsätt bakpulvret och ha sedan i vetemjölet. Ha inte i för mycket mjöl så att kakorna blir torra, utan känn efter det vid fem deciliter om det behövs mer mjöl. Du ska kunna rulla bollar av degen, då är den klar.

3. Dela dumlekolorna i fyra. Täck varje bit med deg runtomkring och placera på plåten (i form av bollar).

4. Grädda i cirka 12 minuter i mitten av ugnen, tiden kan variera lite beroende på storleken av bollarna. De ska flyta ut och få en gyllene färg på kanterna, då är de klara.

MUMS!

Kommentarer inaktiverade för Recept: Dumlekolakakor