Träning,  vänner

Vårens utmaningar

Hej och hå, då är vi inne i April och helt plötsligt känns vårens utmaningar som att de står runt hörnet. På lördag springer jag, Natalia och två av våra tappra vänner en hinderbana. Fem kilometer, 100 hinder, havsdopp, balans, klätterhinder, krypa i bäckar, kravla i sand, hoppa i däck och mycket mycket mer. Det är min första utmaning, och något som jag verkligen ser fram emot. Det handlar bara om mina egna begränsningar, tror att nyckeln till att lyckas är att lämna hjärnan på startlinjen och hämta upp den där efter mål gång. Att koppla bort alla “eventualiteter” och “konsekvenser” och bara köra. Kötta på. Då vi är fyra tjejer med helt olika fysiska och mentala förutsättningar har jag räknat med att det kommer ta mellan 1,5-2h att genomföra detta race, allt annat vore en ännu större bedrift!

(sen på lördagkväll ska vi så klart fira, med att äta stans godaste burgare, dricka vin och skratta!)

Utmaning nummer två är 46 dagar bort. Det är dags att springa mitt sjätte halvmaraton och mina förberedelser har i år inte enbart varit löpträning. I år har jag varvat springandet med styrketräning och intervallträning i både form av spinning och LesMills GRITcardio. I söndags drog jag en temporunda på nästan 10km och lyckades komma ner på en snitt kilometertid på 5:07min. Jag var så otroligt glad över denna prestation, att kroppen supporterade ett så högt tempo i en mil i motionsspår. Nu är planen att upprätthålla träninge och hålla mig frisk då kanske, kanske jag har en chans att nå mitt mål att springa årets halvmaraton på 1h 45min!

Kommentarer inaktiverade för Vårens utmaningar