Gravid!

-16 kilo, föräldrautbildning och diabetesbarn

Den här veckan har jag varit hos barnmorskan tre gånger. Först var jag och v på föräldrautbildning. Det var vi och fyra andra par och vi pratade om föräldraledighet och hur barn kan förändra livet. Inget nytt men kul att se andra gravida! 

Sen var jag på vanlig kontroll och allt såg fint ut. Barnmorskan sa dock att hon trodde att hyperemesis var utrotad till hon mötte mig, hon hade inte haft ett fall på sina fyra år som barnmorska, pch aldrig någon som gått ned så mycket i vikt. -16 kilo står vågen på, på mig alltså, bäbis och extra blod och vatten och moderkaka väger ungefär 10 så minus 6 totalt. Aldrig hade hon hört om maken på viktnedgång vare sig i kilo eller procent. Förhoppningsvis kommer jag upp på plusminusnoll innan barner är ute. 

Och tillsist var jag på koll för diabetesen. Vårt barn är 100% normal stort för en kvinna utan diabetes och inget konstigt syns allt, och det är konstigt. Barn till kvinnor med diabetes1 är i nästan alla fall större än normalt och behöver sättas igång tidigare för att inte bli förstora. Efter lite tester och koll på mina värden så sa läkaren att barnet troligen är större än vad jag normalt skulle få om jag inte hade diabetes, jag är ju väldigt liten. 

  Efter sista besöket firade jag med sushi. Här har de ingefärsgegga i rullarna, supergott!