5:2,  Träning,  Vikt

Fit and strong

Ja det är så jag skulle vilja kunna beskriva min kropp! Efter tre månader av mindre gynnsamma förhållanden (Indien, kurs/internat, jul & nyår, förkylningar och Australien resa) har min kropp förfallit. Inte bara har min kondition fått sig en smäll, jag har dessutom blivit lite mer kramgo (ja både enligt mina kläder och vågen) och jag är fullt medveten om hur goda denna extra volym varit – men jag vet också att det gäller att förvisa dem så snabbt som möjligt också.

Kilona är inte så himla viktiga, det som riktigt knäckte mig var första joggingturent efter Australien som nästan tog knäcken på mig. Det gick tungt, långsamt, varje steg var en plåga och jag fick kramp i baksida lår. Diverse åtgärder sattes in. Jag ökade träningsdosen, främst med  annat än löpning! Varför då? Jo, för att springa när det känns som uppförsbacke HELA tiden, ja det gynnar inte direkt upplevelsen, och jag vill inte att löpningen ska bli förknippat med en massa dåliga minnen. Sen har det varit vädret, som allt annat än uppmuntrat till löpträning, och slutligen mina kvällar har bokats upp som ett pärlband – så ett styrkepass på gymmet har varit lättare att klämma in.

Sen har jag tänkt att lite intervallpass borde kunna boosta min ork lite. Och intervaller är det absolut tråkigaste som jag vet. Så jag har både slängt in spinning och något som heter GRIT, ett Les Mills pass som under 3o minuter för stenhårda intervaller. Så i lördags gick jag ut och sprang, en kort runda som för första gången på  länge kändes okej och snabb. Jag tänker fortsätta köra min uppblandade träning, och har återigen fokuserat på att äta enligt 5:2 – så snart hoppas jag vara på banan med  en härlig känsla i löpningen och att mina kläder sitter lite mer smickrande igen.

Vad gör du när träningen känns tung eller opeppande? Har Du några bra tips?

Kommentarer inaktiverade för Fit and strong