jobb

Ny på jobbet…

Jag har en ny roll inom det stora multinationella företag som jag jobbat de sista fem åren. En ny roll, där jag i stort ska göra det som jag är duktig på, projektleda, men i en helt ny del av organisationen. Det betyder att jag från och med förra måndagen tillhör en linjeorganisation. I hela mitt liv som anställd har jag varit konsult, externt eller internt, något som format mig till en självgående och väldigt oberoende arbetstagare. Nu helt plötsligt har jag kollegor som arbetar med angränsande projekt, arbetsuppgifter eller leveranser. Det är nytt, spännande och  lite skrämmande.

Helt plötsligt kommer mina svagheter att vara mycket mer lättfångade, jag kommer kunna fråga mina kollegor om råd i arbetsrelaterade frågor och jag kommer får representera alla projektledare på min gamla organisation. Idag har jag varit på en halvdagsmöte där inspirerande föreläsningar stod på agendan. Det pratades om produktutveckling, process-stöd och produktionsplanering – jättespännande men det är en helt annan värld än min gamla, och ett helt annat språk jag måste lära mig. Och könsfördelningen är om möjligt ännu sämre än min gamla organisation stod för… ännu fler medelåldersmän.