Sjukdomar

Värken från helvetet

 I lördags fick jag tandvärk. Min första reaktion när jag får tandvärk är att borsta tänder lite längre. När det inte hjälper tänker jag att jag nog fått mitt första hål i tanden. Jag somnar och vaknar med ännu värre värk. Det blir värre och värre. Jag tänker att det kanske är visdomstanden igen. Jag åker till Apoteket för att köpa antibakteriell munskölj. Trots det och Ipren blir det inte bättre. Jag ringer akut tandvården och de säger kom på måndag men testa en Ipren och två Alvedon. Min pappa åker och köper Alvedon. Det hjälper inte. Vid 22 och efter samtal med min moster som är tandläkare och med sjukvårdsupplysning så åker pappa och jag till akuten. Där det såklart inte finns en tandläkare och de säger att jag ska åka hem för jag kommer få vänta hela natten på en läkare. Min pappa frågar då om jag inte kan få något starkare smärtstillande. Då kommer en sjuksköterska på att det finns ett PM om tandvärk och att vid akut tandvärk kan de ge ut 1-2 citadon. Jag åker hem och lyckas somna.

Idag vaknar jag utan allt för mycket smärta. Ringer min mosters tandläkarkompis tillika min reservtandläkare. Jag har extrem tandläk skräck. Det vet både mostern och H. Mamma kör mig och jag är inställd på att jag kommer få dra ut tanden. Väl på mottagningen gör det så ont att kah gråter. Undersökningen var hemsk även om han knappt var när mig. Vi lyckades lokalisera vilken tand som värkte, tog röntgenbilder och H konstaterade att inget var fel på varken tanden eller tandköttet. Eventuellt är tanden lite öm.

Jag fick smärtstillande och penicillin. En inte helt optimal behandling enligt tandläkare H men det var inte heller aktuellt att jag skulle ha så ont. Fick även välja leksak från barnens nu-har-du-varit-duktig låda.

Jag är helt däckad. Det gör så in i helvetets ont. Trots droger och allt. Min pappa ser mig plötsligt som 5 igen och tar verkligen hand om mig. Glass hjälper lite har jag kommit framtill. Jag har ingen aptit men måste få i mig något pga alla tabletter.

Nu ska jag återgå till sömnen.