Okategoriserade

Fotoalbum

Jag har sedan jag var liten alltid varit otroligt förtjust i kameror, foton och fotoalbum. Jag har alltid bläddrat, tittat på gamla minnen, andras minnen, frågat och lyssnat på historier. För mig är foton en blick in i andras liv, i andras minnen eller en tillbakablick på mina egna. Jag har tagit kort, framkallat dessa och satt dem i fotoalbum sen dess jag fick min allra första kamera. När sen digitalkameran gjorde intåg, var jag så klart först i familjen med en sån och oj vad jag fotat.

Dessutom har jag varit relativt duktig på att spara undan dessa bilder, på separata hårddiskar. Tyvärr blev en sådan skadad och en stor del av mina foton under 3-4 år är nu halvskadade och randiga där det saknas pixlar. I ett par år var jag en stolt delägare i en systemkamera, men när jag skilde mig flyttade tyvärr inte kameran med mig. Nu för tiden fotar jag mest med mobilen, och det är synd – för bildvaliten blir inte densamma – men å andra sidan får jag foton från det mesta!

Så för att inte korten bara ska hamna på en hårddisk någonstans använder jag mig av iCloud och Bildström, som jag kopplar min AppleTV till och när “skärmsläckaren” går på så visas de senaste bilderna i bildspelet. (Ja, det gäller ju att ha lite koll på vad man laddar upp så att det inte blir något barnförbjudet!) Dessutom skapar jag årligen ett fotoalbum, de senaste åren har jag använt mig av PhotoBox, för jag tycker deras hemsida, layouter och produkter är bäst. Men jag har tidigare år testat Japan Foto och Fujicolor också – men inte fastnat för vad de erbjuder.

Idag har jag suttit med årsboken för 2015 och jag måste erkänna att jag redan nu längtar lite till att summera 2016!

Kommentarer inaktiverade för Fotoalbum