Ätbart

Alkoholfria alternativ 

Som gravid dricker jag självklart inte alkohol. Dock är julen för mig förknippad med alkohol. Julmust så klart och som barn men vi dricker både snapps och mumma (julmust, sockerdricka, öl, portvin) på jul. Jag har själv aldrig upplevt vuxna som är lite lulliga som obehagliga och har aldrig känt behov av en “vit jul” även om jag inte tycker att alkohol är ett måste. 

  
Mitt första tips på alkoholfritt är morbergs glögg (kolla så det står alkoholfri flaskorna ser likadana ut) den finns på mataffären. Visst den blir ju söt men det fanns ändå en glögg-karaktär på den som jag gillade. 

  
Mitt andra tips är amé som är vatten och juice från frukt och bär och örter. Den är bubblig och lite som cider i karaktären. Ett plus är att den inte innehåller tillsattsocker och därför har den ett väldigt lågt kaloriinnehåll. Den här finns i hälsokostaffären och nu också på systemet. 

  
Detta kanske är mer av ett nyårstips, les pres, som är ett alkoholfritt mousserande vin som faktiskt är riktigt gott. Det är inte jättesöt vilket jag tycker att “barn-champagne” oftast är. Bra pris och ekologiskt. Finns på systemet för den som är sugen.