tips

Filmtips: the butler 

Jag såg the butler här om dagen. Ja, jag är nästan alltid sist med det senaste! 

Filmen handlar om en man och hans liv, under stora delar jobbade han som butler åt vita huset och de olika presidenter som bott där från början av 60-talet typ och fram till 80-talet(?). 

Dessutom är hans son med i kampen för svartas rättigheter vilket blir som en parallell historia. Filmen är baserad på verkligheten. 

  
Filmen är fylld med kända skådisar och personligheter. Och visst är den välspelad. Jag är en sån som älskar historiska filmer och brinner för allas lika värde, så visst är det skrämmande att allt detta bara utspelade sig för runt 40 år sedan. 

Jag tyckte den var bra, men man ska alltid se amerikanska filmer med en nypa salt de är ofta så väldigt hyllande. Men absolut en sevärd film med bra skådisar och ett hemskt men fantastiskt budskap. (Grät som ett barn i slutet och det kan jag tyvärr inte skylla på gravidhormoner).