livet

Julklappar

Hur går det för er med julklapparna? Jag säger bara tack gode Gud för internetshoping, även om jag föredrar att strosa på stan och ta fikapauser så hade jag tyvärr inte kunnat göra det i år. 

Jag är helt oinspirerad på julklappafronten, jag tror att det beror på två saker dels är alla i vårt julfirande i min ålder och tjänar bra så vi köper det vi vill ha och det andra är allt lidande i Europa och världen. (Och kanske att jag inte mår bra själv). 

Självklart ska det bli några julklappar i år men jag har köpt billigare julklappar än vanligt och skänker pengar till “matkassar” som delas ut till behövande här med mat och julklappar till barn. Det är svårt att välja välgörenhet när nöden är så stor men just nu blev det den här typen. 

Vad jag då har köpt? Mina systrar får böcker. Färjan av Mats Strandberg en skräckbok som fått väldigt bra kritik, Sadako och de tusen papperstranorna en klassisk barnbok som jag letat efter i flera år och Astrid Lindgrens krigsdagböcker

Till våra vänner som vi ska fira jul med har vi köpt spel Munchkin som är ett kortspel med strategi och humor, ett tips är att köpa ett tilläggspaket direkt för då blir spelet så mycket roligare samt brädspelet På spåret mest för att vi brukar bråka om vem som egentligen är bäst på det. 

Jag hoppas att spelen ska kunna spelas under julen och att det bidrar till myskänslan. 

Till V har jag inte hittat något, får se vad jag hittat på.