jobb,  vardag

Att välja chef

Jag tror att jag har nämnt att jag just nu är inne i en jobbsökarfas. Det är en helt ny situation som infunnit sig i jobbsökandet där potentiella arbetsgivare ringer mig och frågar om att få träffas för att presentera sitt företag och sin idé. I måndags var det en allt annan än okänd arbetsgivare, i går en man från ett konsultbolag som ville träffas. Med andra ord, jag sitter nog i en rätt bra förhandlingssituation.

Jag skulle gärna vilja hitta en roll i en del av ett företag där jag har kollegor. Hittills under mina yrkesverksamma år har jag varit konsult, som konsult har min lönesättandr chef ingen egen erfarenhet av mig i min yrkesroll utan får alltid gå på andra hands information. Jag tänker att i min nästa roll vill jag välja en BRA chef. Någon som utmanar, stöttar och utvecklar mig. Eller ja, utvecklandet får jag stå för – men någon som kan hjälpa mig att utvecklas åtminstone!

Igår var jag på en andra intervju, med den som skulle vara chefens chef. Och äntligen känns det som att jag hittat rätt. En bra, inkännande men utmanande chef. Och därtill dennes chef som är rak, utmanande, kaxig men rättvis. Därtill verkade väldigt förtjust i att få mig i sitt team både för att hantera nuvarande och kommande projekt. För det är ett område där mycket behöver förändras, där företaget ligger efter internationella konkurrenter och där det finns mycket pengar att hämta hem!

Kommentarer inaktiverade för Att välja chef