tankar,  tips

Mobilfritid

Många bloggar och nyheter har senaste tiden handlat om att vi är internetberoende, mobilberoende eller socialamedierberoende (Bland annat här hos Jennifer). 

Och jag är precis som alla andra mer eller mindre beroende av mobilen. Den är alltid nära mig. Tyvärr. Här kommer mina tips som jag försöker leva efter. 

  • Människan kommer först. Fikar du eller äter med en person behöver du inte kolla sociala medier. Umgås du med en person är “socialamediavärlden” sekundär, den här världen där vi befinner oss är den enda riktiga och ska prioriteras först. 
  • Mobilfritid. Bestäm med dig själv eller ev sambo att ni ska ha mobilfritt då och då. Vi har mobilfritt vid måltider samt mellan klockan 20-21, efter det surfar jag sällan för då är vanan bruten (datorer är inte heller okej). 
  • Ta bort appar. Kolla Facebook via webbläsaren eller lägg alla socialamedierappar i en mapp. 
  • Stäng av notiser! 
  • Ha på flygplansläge när du sover. Ingen vill dig något på natten. Åtminstone inte något som kan vänta till morgonen. Med det menar jag att även om det är akut så kan inget göras förän på morgonen. 

Japp, det är mina bästa tips!