familj,  lördag

Familjetid

Jag har haft en helg i familjens tecken. I torsdags jobbade jag halvdag och sen träffade jag min syster med familj på stan. Vi shoppade lite vinterkläder till barnen och partyklänning syster, invigde julklappsshoppingen och sen åt vi middag hemma hos mig. En variant av det som jag anser vara världens godaste köttfärssås, från Tommi Myllimäkis kokbok “Såser”.

Sen i fredags vid lunch kom nästa omgång syskonbarn och min bror med sambo. Efter en lunch och lite fika åkte vi till ett av stans museum för att titta på fiskar, båtar och leka i lekrummet. De sprang och gjorde av med massor av energi, tittade på färgglada fiskar och stora krabbor. Lite kvällsmys och i lördags for vi med kollektivtrafiken till en stor lekplats där de verkligen satsat på att utmana kreativiteten och där det finns områden för olika åldrar barn. Därefter blev det ytterligare ett museum och vi tittade på uppstoppade exotiska djur, skelett av ännu äldre djur och hade det mysigt.

  
Kanske mysigaste stunden på hela helgen, när de två morgonpigga killarna kommer ut till soffan där jag sov och ville morgonmysa. Då spelar det ingen roll att klockan är kvart över sex, då kramar man om dem och hittar lite Biet Maja eller Alfons på TVn.

På det hela taget en supermysig helg, och det är fantastiskt att man kan få plats fem personer i en liten lägenhet 🙂

Kommentarer inaktiverade för Familjetid