Ideellt arbete

Att tappa tro

Helst ska ju inte detta bli något superdeppigt inlägg men jag känner mig faktiskt ganska nere. I veckor slet jag med att få ihop ett fantastiskt team, en handlingsplan och en budget. Jag kände mig superpepp och väldigt motiverad. Det raserades fullständigt under en helg.

Jag gillar att vara ideellt engagerad när det känns som att det ger något. Eller när jag känner att jag behöver ge något tillbaks. Jag lägger ner sjukt mycket tid på ideellt arbete men för det mesta gör jag det med glädje, för det är skoj. Att ha ledarroller inom ideella föreningar är tufft. Tufft som attans. Det är alldeles för ofta otacksamt och slitsamt att få med sig ett gäng som backar och stöttar. I år har varit riktigt tufft för mig. Jag har haft ett fantastiskt stöd men det har varit jävligt ensam på toppen. Då blir det fort ett tungt lass att dra. Det är en förening som jag varit med i i nästan 6 år så innan jag bestämde mig för att fortsätta mitt engagemang i en annan styrelse men på en annan nivå så tänkte jag länge. Mycket för att det inte varit så kul i år. När jag började få ihop ett bra gäng så kände jag snabbt att det här kommer bli hur bra som helst.

Det blev pannkaka. Jag tappade helt min motivation. Jag tappade min lust att vara ledare när det känns som det enda man mötes av var avundsjuka, bitterhet och kritik från de som inte själva vågar leda. Hade jag inte varit så förbannat trött hade jag kanske orkat ta den där fighten men alltså nej, det här är ideellt. Och i ärlighetens namn så kanske det är dags för mig att ta ett steg tillbaks. Det känns bara så tomt. Att tro på något så mycket och sedan hamn i en sits där man ifrågasätter allt. Där alla uppgifter känns blytunga för man ser inte poängen, känner inte att det ger något, det känns otacksamt och det är tråkigt och betygande. Allt som ideellt arbete inte ska vara.

Så nu går allt i rekord långsam fart. Men lite kul kanske händer. Det är ju helt sjukt att jag ska åka till Japan om typ en vecka och jag vill verkligen inte. Visst får det mig att låta otacksam?