5:2,  livet,  Träning,  vardag,  Vikt

5:2

  Nu blir det mycket snack om mat och fasta, men eftersom Alex undrade så ska jag svara. Reglerna är egentligen väldigt lätta. 5:2 dieten går ut på att du under en vecka äter normalt 5 dagar och under 2 fastedagar som du själv väljer, äter du som kvinna max 500kcal, och som man 600kcal.

Den här veckan valde jag att fasta måndag och onsdag för det passade med mina kvällsaktiviteter, lunchbokningar osv. Under lågkaloridagarna har jag valt att äta ingen eller liten frukost, och sen lite större lunch för att avsluta med en skrymmande middag. Detta eftersom jag valt träna på som vanligt, och både Bodypumpen i måndags och löpträningen igår genomfördes utan problem.

Jag har druckit mer vatten och te än vanligt mina fastedagar för att det lindrat när magen kurrar, men också för att kompensera den uteblivna vätskan i maten jag inte äter. En lätt soppa till lunch med knäckebröd och mycket grönsaker, keso/fisk/kyckling till middag har hållt mig energisk under träning och mätt så jag kan somna.

Hittills har jag ju bara testat i fyra dagar, men jag lovar att ge en utförligare rapport när jag testat några veckor. Oavsett känner jag mig bättre, kroppen klarar av energiunderskottet mycket bättre än jag förväntat mig och att träningen gått att genomföra förvånar mig. Enligt forskning ska kroppen snabbare förbränna det lagrade fettet när man “fastar”, jag är osäker på hållbarheten i den forskningen men ett energiunderskottet på 2000kcal i veckan klarar inte ens jag att äta upp de dagar jag äter “vanligt”.

Kommentarer inaktiverade för 5:2