kropp

Balsam för själen

jag tror att vi är medvetna om det allihopa: själen behöver också näring. Vad är då näring för själen? Jag tänker mig att det är ren och skär njutning. 

Baka kanelbullar och avnjuta med mjölk en vanlig måndagkväll: 

  
Sitta inne med tända ljus under en filt och lyssna på regnet som faller utanför. 

Promenera långsamt och planlöst. 

Skratta med vänner.  

Handla mat utan stress, gå runt och klämma och känna på allt. 

Ja ni förstår vad jag menar. Med internet i fickan, 40 kanaler på TVn och möjlighet att streama allt möjligt tycker jag att det är svårare att ge själen näring. För tv och internet är så blinkigt och “tvingar” på oss musik, ljud, bilder så vi bara är mottagare för. Men nog är der ljuvligt skönt att slökolla på en film också. Ibland men inte för ofta. 

Jag måste ge min själ lite mer näring helt enkelt. Det ska jag göra fr.o.m. Nu.