resor

Mina tankar om Paris

det här var min tredje gång i Paris och jag står fast vid att detta inte är någon favoritstad för mig. 

Jag tycker Paris är turistigt och klyschigt. Paris har massor av ikoniska landmärken som man “måste” se men på något vis är de helt fulla av turister och italienska restauranger och miniatyrer av Eiffeltornet-försäljare. Många storstäder har dessa måste-se-saker men Paris får det inte till något fint eller informativt, bara en miljard människor med selfiesticks. 

Jag upplever Paris som otroligt segregerat. Detta är ingen politisk värdering utan en känsla. Svarta män traskar runt stan med Eiffeltorn-nyckelringar som de försöker sälja medan de undviker polisen. Dessa män har aldrig fått mig att känna mig otrygg men vid några tillfällen blev jag orolig för att män (OBS av olika hudfärger) som följde efter oss och andra på “turistiga platser” var ficktjuvar. Jag höll hårt i mina värdesaker hela tiden. En känsla jag inte haft i någon annan stad. 

Jag tycker också att Paris var dyrt. Vi rörde oss mycket och var inte bara i turistområden ändå kostade en kula glass €3 och en lunch gick lätt på 150kr med dryck (läsk). Italien är ett mycket mer prisvärt land och även Berlin var billigare. 

Dock är Paris vackert. Med blommor och små konstiga butiker. 

   
 
En stråkorkester spelade i tunnelbanan och folk var överlag hjälpsamma och trevliga. Jag och Paris är inte ovänner men vi är helt enkelt inte själsfränder.