Lista,  livet,  vardag

En torsdagslista

Hittade en utmärkt lista hos Ebba, som i sin tur hittat den hos Clara, i sin tur hos Sandra Beijer och jag snor den vidare. Voilà, min torsdag i en lista…

1. Var är din mobiltelefon? På bordet brevid mig, 84% laddad, kontrolltroll som jag är laddar jag den varje natt. Brevid sängen, mot alla rekommendationer.

2. Var är din andra hälft? Vem då? Vem han nu än är hoppas jag att jobbar, skrattar med sina kollegor, dricker kaffe och utmanar sin hjärna.

3. Ditt hår? Nytvättat men i behov av en klippning. Den är bokad hos min favoritfrisör i slutet av nästa vecka. Ska nog ta åtminstone två centimeter för att får fräscha toppar, och lite ny färg kanske?

4. Dina kläder just nu? En blåmelerad pennkjol från MQ, ett mörkblått linne med strasslinning och en ljus kofta från Mango. En vanlig dag på kontoret, utan viktiga möten.

5. Ditt humör? Bra, har dessutom precis blivit mutad med hembakade muffins och sitter i ett möte. Det är viktiga frågor vi avhandlar, men det är god stämning i rummet. Har verkligen förärats superhärliga kollegor!

6. Din dagsplan? Efter en trött morgon hade jag en kaffe med en kollega, coachade honom lite att stå på sig i de krav han har på sin nya tjänst. Sen var det teknikmöte, en ovanligt god matlåda och nu ett fyra timmarsmöte kring beräkning av framtida kostnader.

7. Det bästa du vet? Att må bra och vara lycklig. Att skratta dagligen. Att känna mig älskad och behövd.

8. Din dröm inatt? Jag drömmer ju inte… väldigt lite, väldigt sällan. I natt, ingenting vad jag minns.

9. Ditt livsmål? Hur sjutton svarar man på en sån här fråga? Att leva livet!

10. Rummet du är i? En glasbur. Två sidor av glas där ena sidan ger insyn från korridoren utanför och andra sidan vetter ut mot en annan ful kontorsbyggnad. I rummet sitter sju mötesdeltagare förutom jag och försöker att enas kring siffror på en skärm.

11. Din hobby? Hobby, hobby? (hobby – verksamhet som man tycker om att regelbundet ägna sig åt på fritiden) Jag har fastnat i min löpning. Jag är inte extremt duktig, springer extremt långt eller extra fort – men det får mig att må bra!

12. Din skräck? Att något händer så att jag rubbas i min trygghet… dödsfall, överfall eller något annat hemskt.

13. Vem vill du vara om sex år? Jag är en här och nu människa, och har svårt att sätta upp planer för framtiden. Jag tror att jag vill åt chefshållet, jag hoppas att jag har en familj och drömmer om en sommarstuga.

14. Var var du igår kväll? Först åkte jag förbi Colorama och beställde tapeter, sen hem och fyllde på magen innan jag tog bilen upp till skogen och sprang en mil. Stretchade, Instagrammade och duschade, sen fyllde jag på med lite mer energi och satte mig i soffan – med mobiltelefonen i handen.

15. Vad är du inte? Tyst.

16. Var växte du upp? I Bergslagen i en liten by med fler träd på en kvadratkilometer än invånare i kommunen

17. Det senaste du gjorde? Åt en muffins och hämtade en kopp Mint te.

18. Din tv? Sitter på väggen, där den monterades av min fd sambo. Den används, måttligt, det mesta jag ser på den är Nyheter, Väder och Sport sändningar – eller så streamar jag SVTplay via min AppleTV

19. Dina husdjur? Nej, det vore synd om djuret…

20. Din dator? En 4,5år gammal jobb dator. Vägrar ha dubbla uppsättningar datorer och sitter vid den här hela dagen på jobbet. Så, så ofta jag kan lämnar jag den på ett skrivbord eller i väskan i hallen.

21. Din bil? En liten mintgrön Fiat500 som jag haft i ett halvår och som jag älskar fullkomligt!!!

22. Något du inte har på dig? Här kopierar jag Ebba, “Volanger! Har haft mycket volanger i mina dagar men har aldrig känt mig riktigt snygg i det, jag är helt enkelt inte så mycket volanger!”

23. Din sommar? Efter en kall inledning så var det Italien, Danmark, kusthäng, kompistid, Metallica konsert och sena partynätter. Slappa dagar på solvarma klippor och en liten del skog.

24. Favoritfärg? För ett par år sedan hade jag svarat rött. Rött gör mig glad, ger mig energi och gör att jag syns i folkmassor. Men nu är det kanske mer av både korall och blått i min garderob.

25. När grät du senast? Det minns jag faktiskt inte. Två bröllop på mindre än en månad, och inte en tår – har jag blivit immun?

Kommentarer inaktiverade för En torsdagslista