Förhållanden

Bodelnings proffs

Hallå där! Hur står det till? Själv är mitt liv precis som befarat, fullspäckat. Det slog mig i morse att jag är så glad att bodelningen blev klar innan jag fick jobb. Det var en så vidrig och onyttigt stressig tid. Det påminde mig också om ett samtal jag fick förra veckan från ett tv-produktionsbolags. De söker par som håller på att separera eller som kanske ligger i en bodelningstvist av något slag. Det är en svår sak att gå igenom själv och att man via produktionsbolaget får hjälp av en parterapeut är så smart och bra. Jag är inte säker på att jag hade vågat ställa upp i TV men jag hoppas någon vågar dels för att visa att livet inte alltid är en dans på rosor men också förhoppningsvis för att visa att det är går att sköta snyggt. Är du intresserd? Hör av dig till Maria!

———–

Vill du få en snabb bodelning?
TV-serie söker par som ansökt om äktenskapsskillnad och som behöver kostnadsfri hjälp med att dela upp tex hus, hem, bohag, bil, husdjur och andra gemensamma ekonomiska tillhörigheter.

Skilsmässa och bodelning, vem får vad, hur delas det upp på ett rättvist sätt och vart vänder man sig för att få hjälp? Vad har du rätt till och vad har din partner inte rätt till? Hur mycket hamnar till slut prislappen av bodelningen på?
Även om man är överens om att gå skilda vägar kan processen fortfarande bli problematisk, känslomässigt påfrestande och dyr.

Tv-produktionsbolaget Eyeworks (som bl.a. gör Postkodmiljonären och Jills Veranda) ska nu tillsammans med en kanal inom TV4-gruppen göra ett helt nytt program som vänder sig till par som vill skiljas men som har svårt att komma vidare i processen. Vi är intresserade av att hjälpa till när det kommer till bodelning, fördelning av ekonomiska tillhörigheter, mm. och har till vår hjälp en av Sveriges mest meriterade advokater inom Familjerätt. Ibland är det svårt att komma överens om hus, lägenhet, bilar, boende och ekonomi för gemensamma barn, husdjur, arvegods mm., men då vi jobbar fokuserat med en bodelning i taget, blir tiden fram till avslut kortare. Och framförallt blir den kostnadsfri när ni är med.

Utöver att ni får en egen advokat/bodelningsförrättare har vi också en parterapeut som hjälper er, lotsar er rätt när det kommer till att hitta ett bra sätt att kommunicera på, både under processen, men också för framtida samtal.

Om ni är intresserade av att få veta mer kan vi boka ett helt förutsättningslöst möte. Då berättar vi detaljerat om programmets upplägg och vi får också chans att lära känna den situation där ni befinner er. Om ni vill ses i par eller var och en för sig spelar ingen roll.
Förhoppningsvis väcker detta er nyfikenhet om en eventuell medverkan. Hör gärna av er till oss via mail eller telefon för följdfrågor.

Juridisk hjälp kan kosta uppemot ca 2500 kr i timmen, en förskottsbetalning tas nästan alltid ut, därefter betalar man löpande per timme. Man är som gifta solidariskt betalningsansvariga för juristens/bodelningsförrättarens tjänster, en process som i slutändan kan bli både dyr och tidsödande.
Deltar ni i serien, som spelas in på en gård i Stockholms-området, är bodelning och eventuellt andra juridiska frågor färdigutredda på bara 3 dagar, senast i oktober, och du och din expartner kan då gå skilda vägar på riktigt.

Allt gott,
Maria