Funderingar,  livet,  Semester

För-höst?

För mig är augusti en sommar månad, likvärdig med juni och juli och precis som juni har midsommar och försommar, juli semesterveckor har augusti sin karaktär. Augusti är vackra solnedgångar, kräftskiva och passa på att suga det sista ur sommaren. På jobbet i veckan kommenterade en kollega mitt klädval med “somrigt” och jag svarade att somriga kläder passar på sommaren (det var en jobbklänning, ingen strandklänning). Då svarar kollegan “Det är augusti, det är för-höst!” Och sen kommer en lång utläggning om att det är lika bra att mentalt förbereda sig på höst redan nu. Hallå vaddå? Resonerar ni så? Jag vill njuta av sommaren så länge den nu varar. Jag springer hellre in i hösten med en smäll, förvånad över att den kom så snabbt än går och våndas över den redan nu. Oavsett så kommer den ju snart, den står där runt hörnet och väntar. Men NU är det sommar!!