tankar

Spontan är bra! Eller?

Jag har alltid identifierat mig som en spontan person. Sån där som gör och tänker sen. Det är helt osant! Jag tänker jättemycket före, under tiden och efter. Jag har aldrig gjort något ogenomtänkt. Jag älskar att ha kontroll över mig själv och situationen. 

Nu insåg jag hur mycket jag älskar min kalender. Jag antecknar i min kalender på jobbet dagligen. Saker jag gör, ska göra, vill göra och har gjort allt skrivs ned! Jag älskar att bläddra i den framåt och bakåt. 

Privat har jag en kalender i mobilen. Där skriver jag också upp allt. När mina tv-serier går. När jag har tränat. Vem jag ska träffa. Om jag ska göra något speciellt. Samma sak där. Jag bläddrar fram och tillbaka. Minns och längtar. 

Så varför tror jag att jag är spontan? För att det är coolare, mer uppskattat av andra med en spontan person. Folk (?) säger att planering är för töntar och kontrollfreak. Spontanitet är för roliga människor. 

Jag är mer än gärna spontan i det lilla. En fika eller en promenad behöver du bara fråga om en minut innan. Jag är grymt snabbt käften och absolut inte rädd för kaos eller pinsamheter, tvärtom det ger mig energi. 

Men i det stora hela så älskar jag min kalender. Hej världen, här är jag, en riktig planeringsnörd! 

en dag planerad jag in att stanna här och fotgrafera på morgonen.