Böcker,  tips

Oryx och Crake 

  
Den här boken fick jag 2004 och har redan läst en gång men av en slump fick jag reda på att det var första delen av en trilogi och eftersom att jag gillade den så vill jag läsa de andra delarna och då måste jag läsa om den här. 

Det här är en riktig dystopi. Allt har gått åt helvete och snömannen är den enda människa kvar på jorden. Redan innan allt gick åt helevete så var det åt helevete. Genmanipulation på både djur, växter och människor och med hjälp av detta skapas “den ultimata människan” som också överlever katastrofen. 

Boken är, som alla dystopier, kritisk mot samtiden på många plan. I början tycker jag att den är seg och förvirrande då den hoppar mycket i tid men i slutet är alla bitar på plats och boken är mycket läsvärd. Jag tror också att detta skulle kunna bli en bra film men jag vet inte om några sånna planer finns. 

Margaret atwood är en fantastisk författare som vid flera tillfällen tippats få Nobelpriset.