familj

Testa nytt

  
Idag har jag tagit med mig min mamma för åka på äventyr. Vi ska testa det här med Ålandskryssningar. Jag har redan nu klaustrofobi och vi har inte ens kommit till båten. Mamma däremot har åkt mycket längre (och härligare) kryssningar så hon är ganska lugn. Jag blev utvald som testpilot och då måste man ju testa. Generellt borde man testa allt minst en gång.

Medan jag i största hemlighet brottas med bodelningen så kämpar min mamma med en bouppteckning efter en död släkting. Hon var väldigt ensam och hade varken man eller barn. Hon var också ganska egen och hon var inte lätt att ha att göra med. De var många syskon när de var små men långa dog tidigt och nu är det bara en syster kvar. De enda av hennes syskonbarn som haft kontakt med henne och hjälpte henne är min mamma och hennes syster. Fast när hon dog dög det upp arvtagare från höger och vänster. Vissa väldigt sympatiska som till och med vill avstå sin del då de tycker det känns fel att ta emot pengar från någon dom inte kände. Andra är däremot otroligt byråkratiska och okänsliga och vill att allt ska delas upp och säljas trots att de inte ens kunde ta sig till begravningen. 

Jag gillar principer och är i mångt och mycket alldeles för principfast. Kanske är det därför jag tycker det är så jobbigt med vissa av dessa släktingar. De gör så mycket som man bara inte gör. Häromnatten tänkte jag på om jag skulle ta emot ett arv från min biologiska modet till exempel. Och nej, jag kan inte tänka mig det. Jag kanske skulle ta det och skänka men jag tror inte att jag skulle vilja behålla pengarna. Det skulle skapa ett band. Jag är inte intresserad av att ha ett band och ännu mindre när hon är död i så fall. Men pengar är förrädiska. Pengar får folk att göra saker de aldrig annars skulle göra. Pengar kan förstöra mycket mer än vad det kan förbättra.