barn

När “alla” andra blir gravida

Jag läser bloggar ganska oregelbundet egentligen men jag har kanske 5 bloggar jag läser dagligen och 3 av dem känns som vänner, även fast vi aldrig har träffats eller ens pratat på annat vis än via kommentarer i bloggen så är jag helt säker på att vi skulle kunna ta en trevlig fika. Även om jag låter som en riktig stalker så hoppas jag att våra vägar kommer att korsas i framtiden och att vi får se varandra i ögonen en dag.
Det handlar mycket om att jag uppskattar de lite djupare inlägg som kommer då och då, antingen av privat eller mer politiskt/samhällelig karaktär men också att jag uppskattar den humor personen har. En av de som är en “blogg-vän” är Escaping reality och just nu så skriver hon de inlägg som jag önskar att det var jag som skrev om en mage som innehåller en annan människa, som rör sig och lever och om inköp av fantastiskt söta kläder.

Jag unnar verkligen Escaping Reality och hennes man det här. Jag är inte alls någon missunnsam person tvärtom, jag ser framemot att få följa deras resa med en till passagerare. Jag ser mig heller inte ha någon rätt att anse att jag och V skulle ha en större rätt till barn än några andra normalt fungerande människor, så att jag unnar dem barn är fel ordval men jag hittar inget bättre. Jag är glad för deras skull, kanske är ett bättre uttryck.
Jag vet också att deras barn inte har något som helst att göra med mig och V. Det finns inget som säger att våra chanser att få barn blir varken större eller mindre för att hon är gravid. Jag vet också att när vårt barn kommer så kommer det vara det perfekta barnet, vi kommer inte vilja ha något annat barn och vår glädje över barnet kommer inte vara mindre för att människor har fått barn före oss.
Ändå gör det lite ont i magen när jag läser inläggen.
Detsamma gäller så klart för bekanta och vänner som får barn, jag kan inte låta bli att tänka: när är det min tur då?

Ja men lite känns lite deppigt just nu. Men det är okej. Och snart, snart är det vår tur!
Ikväll åker vi till Stockholm för att fixa med flytt och hälsa på vänner. Dock flyttar vi in dit utan vi har köpt en sommarstuga för att underlätta våra besök där.