vänner

Olika äktenskap 

Som sagt var så var min bästa vän här i helgen och det var mysigt och trevligt men jag fick också en del funderingar angående hennes liv och hur vi ska kunna vara vänner då våra värderingar glider isär. 

Jag är djupt oroade över hennes äktenskap. De har varit ett par i över tio år men haft ganska djupa dalar. Det som oroar mig är att de bråkat om exakt samma sak som för tio år sedan. De hittar ingen lösning på vem som ska städa. 

Och att hon tror att han är tillsammans med henne för att det är bekvämt. Hon känner inte att han älskar henne, stöttar henne eller uppskattar henne. 

Dessutom är hon gravid med deras första barn. Ett barn han inte vill ha, inte just nu iaf. Så det är hennes barn. inte deras. 

Detta är så långt från hur jag vill ha mitt äktenskap och jag får nästan svårt att acceptera hennes livsstil. Jag vill omge mig med starka människor. Jag vet att jag dömer hårt. Men att umgås med människor med destruktiva förhållanden är inte bra. Man blir medberoende i en dålig livsstil. Jag tycker inte om att älta varken mina egna eller andras problem. Har man samma problem i över tio år då kanske det inte var rätt till att börja med och den enda som kan ändra det är du. Jobbigt, läskigt och krävande ja visst men det modigaste du kan göra.