jobb,  livet

Hur uppfattar du förändring?

  Jag sitter på jobbet och filosoferar lite. Det har de senaste 36timmarna kommunicerats massor men i princip inte sagts något alls om min arbetsplats. Vi kommer att genomgå stora förändringar. Halva bolaget ska säljas av och det finns solklara delar som man VET kommer ingå i försäljningen. Sen finns det oklara delar, som min gruppering. Kommer vi ingå eller inte? I princip jobbar vi med de delar som säljs av, men just nu jobbar jag med någonting helt annat. Kommer vi att hanteras som grupp eller som individer?

Igår rådde det uppror i stora delar av den utpekade avdelningen. Oroliga människor som dessutom genomlidit omorganisationer och stora förändringar i övrigt de sista 2-3åren. Nu ska de byta arbetsgivare. För många är det här en stor oro – jag tycker mest det är spännande. Jag kanske är lite korkad, men jag omfamnar verkligen förändring.

Det finns en chans att gå från ett bolags stödverksamhet till ett företags kärnverksamhet. Ett uppköp kommer innebära att vi går från att vara en tärande verksamhet till den som genererar inkomster. Jag tycker det är jättespännande och kommer bli enormt besviken om jag inte ingår i försäljningen!

Samtidigt påverkar det här så klart min arbetssituation. Kommer jag kunna fortsätta jobba med mitt nuvarande uppdrag? Vad innebär det att vi om ett år har helt andra förutsättningar, hur planerar vi för det? Undviker risker och säkrar att allt går bra. För planer för aktiviteter i juni nästa år, det ska jag leverera redan till Midsommar i år. Utmaningar, jag måste tänka större, se möjligheter och risker, ta med dem i mina planer och listor – Det är när saker och ting ställs på sin spets som jag trivs bäst!