ex

Igår mötte jag ett ex

Alex skriver idag om relationen till två av sina ex, och jag har funderat på mina ex. Igår träffade jag faktiskt den senaste av dem, och hör och häpna vi har en fungerande relation. I alla fall jobbmässigt.
Vi separerade i februari förra året, efter ett kort men mycket intensivt förhållande. Han bodde kvar i lägenheten i två månader innan hans nya lya var redo för inflytt. Det var inte lätt men vi löste det. Under hela den här tiden jobbade vi dessutom tight i en gemensam leverans.
Tiden därefter började bra, vi kunde ha sms kontakt och han var fortfarande öppen och privat. Sen hände något, något för honom väldigt privat och pinsamt som jag delat med mig av till en vän kom fram till honom. Jag hade berättat det i allra största förtroende, men någonstans på vägen blev det galet. Han fick reda på att jag pratat om det med andra – och allt rasade. Allt förtroende han någonsin haft för mig försvann och han distansierade sig totalt. Det var otroligt jobbigt, och jag visste inte alls hur jag skulle hantera det.
Trots alla snurror och alla känslor och icke-avslutade känslor som finns. Har vi en grym arbetsrelation. Han är en av de bästa personer jag jobbat med. Högpresterande, analytisk, ansvarstagande och drivande. Nu jobbar vi i olika leveranser sen en tid tillbaks och jag tror det är bra, för oss båda. Han har mått jättedåligt senaste 1,5året baserat på att han lider av någonsorts depression. Jag vet inte om han både medicinerar och träffar terapeut eller om han fortfarande bara äter medicin… men jag hoppas innerligen att han mår bättre. Han är grym på att sätta upp fasader, men när jag träffar honom så kan jag fortfarande se hur han egentligen mår, bakom den snygga fasaden.

Kanske är hans mentala instabilitet en anledning till att vi inte kan ha en privat relation. En annan är att vi inte vara klara med våra känslor när vi avslutade vårt förhållande. Men den enskilt största anledningen är att jag förstört förtroendet som han hade till mig och det förtroendet tar tid att laga, om det ens går. Jag har landat i att det är okej, det skaver lite, för jag vill gärna ha en bra relation med mina ex. Men så här är okej.
Det här är ett av mina ex, vi har ändå en ganska fungerande relation – men min exman… ja det är en helt annan historia.

Kommentarer inaktiverade för Igår mötte jag ett ex